Jedna veta na celý deň

CR-32 ST

"Všetko robte bez šomrania a pochybovania, aby ste boli bezúhonní a úprimní, Božie deti bez hany uprostred zvrhlého a skazeného pokolenia, medzi ktorým svietite ako svetlá na svete tým, že sa držíte slova života na moju slávu v Kristov deň, že som nebežal nadarmo a nenamáhal sa zbytočne." 

Tak toto je najdlhšia veta z dnešného prvého čítania. Čo si z nej vybrať?

  • Božie deti bez hany uprostred zvrhlého a skazeného pokolenia, medzi ktorým svietite ako svetlá na svete. To by mi aj lichotilo, zvlášť zdôraznenie toho zvrhlého a skazeného pokolenia. Na druhej strane ono nie je ťažké v dobrom vyniknúť ak je okolo všetko zvrhlé a skazené. Jednooký medzi slepými je už esom. Ale aj tak... A možno treba len čítať ďalej.
  • Svietite ako svetlá na svete tým, že sa držíte slova života. Aha, tak to je ten rozdiel ako keď povieš o človeku: "To nie je zlý chlap" alebo "To je dobrý chlap". Nestačí len nebyť zvrhlý a skazený uprostred zvrhlého a skazeného pokolenia. Bu viac. Dosiahneš to tak, že sa budeš držať slova života (prosím nemýliť si s tou sektou). 
  • Dobre a teraz príde to najťažšie: Všetko robte bez šomrania a pochybovania, aby ste boli bezúhonní a úprimní. Čo na to povieš?
Nie, to naozaj ešte nebola celá veta. Zvyšok ale už nechám na domyslenie ctenému čitateľovi ;-)

Publikácie a pomôcky