Kto je ten Ježiš?

 CR-25 ŠT

Ani taký človek ako tetrarcha Herodes, ktorý popravil nevinného len preto, aby bola jeho milenka spokojná, nie je vylúčený z Božej milosti. Boh to s ním neprestane skúšať. Trebárs aj cez zvedavosť a rozpaky: "Herodes počul o všetkom, čo sa dialo (s Ježišom), a bol v rozpakoch." Kým národ je na pochybách, kto je ten Ježiš, či Ján Krstiteľ, alebo niekto z dávnych prorokov, Herodes má v tom jasno. A chce ho vidieť.

Herodes teda počul o Ježišovi, počul o ňom všetko a chce ho vidieť. To je skvelá príležitosť. Stačí si spomenúť na Zacheja, ktorý tiež o Kristovi počul a zatúžil ho vidieť, a stretnutie s Ježišom premenilo jeho život. Herodes sa neskôr s Ježišom stretol. A hoci nevieme o tom, že by zažil veľkolepú konverziu ako Zachej, ktovie, čo sa udialo v posledných chvíľach jeho života. Každopádne dostal šancu: počul o Ježišovi, počul o ňom všetko a z počutého sa v ňom zrodila túžba vidieť.

Myslíš, že ľudia okolo teba sú horší ako Herodes? Stavím sa, že nie. Preto treba, aby aj oni počuli o Ježišovi, a aby počuli o ňom všetko, čo je dôležité, pravdivé a dobré. Najlepšie z úst dôveryhodného svedka. Teba. Možno sa práve vďaka tvojmu svedectvu prebudí v nich túžba vidieť Krista.

Publikácie a pomôcky