Skontroluj svoj kvetináč

CR-18 UT

Jedna známa rada nakupuje cez aliexpress. Všetko možné a niekedy aj nemožné. Napríklad semienka nejakých prapodivných kvetov. Za pár centov. Keď prišla prvá várka, zasiala ich do kvetináča, polievala a s hrdosťou ukazovala návštevám prvé lístky, čo po pár dňoch vyrazili. Rastlinka rástla a známa preventívne vyplevala všetko ostatné, čo sa v kvetináči pokúšalo vyrásť popri nej. Po dvoch týždňoch to bolo jasné: to, čo vyplela v domnení, že ide o burinu, boli jej túžené kvietky. Z toho, čo s takou láskou pestovala, sa vykľul praobyčajný bodliak.

Niečo podobné sa stalo aj farizejom z dnešného evanjelia: pestovali tradície, ktoré považovali za zdedený vzácny Boží dar, a oni to boli len zvyky predkov, ktoré už možno stratili svoje opodstatnenie. 
"Každú rastlinu, ktorú nezasadil môj nebeský Otec, vytrhnú aj s koreňom. Nechajte ich. Sú slepými vodcami slepých," skonštatoval Ježiš na ich adresu.

Skontroluj, čo pestuješ v kvetináči svojho života, čo každý deň zalievaš svojou pozornosťou a zahŕňaš starostlivosťou. Čo je pre teba nedotknuteľné... Over si, či je to rastlina, ktorú do teba zasadil nebeský Otec.

Publikácie a pomôcky