Znamenie vernosti

https://pixabay.com/sk/photos/obchod-obchodn%C3%A9-maloobchod-2613984/
CR-16 PO

Pozeral som dokument o nejakom pouličnom zločineckom gangu. Hovorili tam, že ten, kto sa chce stať členom, musí prejsť rôznymi skúškami. A nakoniec musí bez pípnutia vydržať, že ho 4-5 členovia gangu niekoľko minút mlátia hlava nehlava. Je to zvrátené, ale pochopiteľné. Človek potvrdí, že mu na niekom alebo niečom skutočne záleží práve tým, že je ochotný preto znášať utrpenie. Ak nespravodlivé a a inak nezmyselné.

Zákonníci a farizeji povedali Ježišovi: "Učiteľ, chceme vidieť nejaké znamenie od teba." Ale to nikam nevedie, žiaden zázrak ich nemôže presvedčiť. Preto Ježiš do poslednej chvíle odmieta robiť robiť zázraky na objednávku. Dokonca aj vtedy, keď visí na kríži a oni mu hovoria: Ak si Mesiáš, zostúp z kríža, aby sme uverili... Miesto toho na tom kríži zostane, znáša mučenie, popravu, utrpenie..., aby sme uverili.

Aj naša viera je dôveryhodná až vtedy, keď dokážeme kvôli nej niečo obetovať. A nemusí to byť nič veľkolepé, niekedy stačí obetovať napríklad nedeľné nakupovanie... Ako znamenie, že to s dňom Pána myslíme vážne. Lebo kto včera videl ten dav, čo sa rovno z omše hrnul na nákupy, by mohol mať isté pochybnosti. 
Netreba, aby si svoju vieru potvrdzoval zázrakmi. Postačí znamenie vernosti... 

Publikácie a pomôcky