Kameň na krku

CR-32 PO

Vždy som si myslel, že Ježiš tu hovorí o treste, ktorý čaká človeka, skrze ktorého prišlo pohoršenie. O treste pre človeka, ktorý dával iným zlý príklad a oni sa aj preto stali horšími, pohoršili sa.
Ale raz som čítal vyjadrenie jedného spolubrata kňaza, ktorý sa zachoval pohoršlivo. A načapali ho pri tom. Došlo mu to, priznal to, myslím, že mu nebolo ľúto len že ho prichytili, ale že urobil takú hanbu... Vyzeral ako človek, ktorý by bol radšej, "keby mu zavesili mlynský kameň na krk a hodili ho do mora."
Asi to tak nakoniec bolo a on zostal so svojou vinou hodený do vody, aby sa s ňou vysporiadal, ako vie. Sám. Možno s pár ľuďmi, ktorí boli ochotní niesť to bremeno spolu s ním.
Len s pár ľuďmi a s Kristom, ktorý bez váhania ponúka odpustenie a zmierenie. Bez výčitiek. Všetkým, čo o to skutočne stoja.

To je naša cesta: stáť s Kristom pri tých, ktorým došlo, že to zbabrali a ich bolesť a hanba je tak veľká, že by radšej brali krutú ale rýchlu popravu. Stáť pri nich, pomôcť im prijať odpustenie aj dôsledky, vrátane spravodlivého trestu a nápravy toho, čo sa ešte napraviť dá.

http://apenasoracao.blogspot.com

Publikácie a pomôcky