O pokladoch

CR-17 ST

"Nebeské kráľovstvo sa podobá pokladu ukrytému v poli. Keď ho človek nájde, skryje ho a od radosti z neho ide, predá všetko, čo má, a pole kúpi." To je zaujímavé prirovnanie. Poklad, ktorý je tak vzácny, že náhodný nálezca neváha stať sa otrhaným bezdomovcom, aby ho legálnym spôsobom získal. (Aby mu poklad skutočne patril, musí vlastniť to pole.)

Napadajú mi k tomu dve myšlienky:

1. Ktovie, koľko pokladov v živote nezískame len preto, že sme neboli ochotní pre ne veľa obetovať, zabojovať, zrieknuť sa menšieho teraz pre väčšie potom... Poklady, ukryté vo všetkých tých knihách, ktoré sme nikdy neprečítali, školách, ktoré sme nevyštudovali, vzťahoch, ktoré sme nikdy nevybudovali, na miestach, ktoré sme nikdy nenavštívili, v modlitbách, ktoré sme nikdy nevyriekli... Lebo nám chýbala ochota vzdať sa niečoho menšieho, čo prinášalo okamžité uspokojenie.

2. Tým najväčším pokladom je nebeské kráľovstvo. Nie kráľovský palác, hostiny, zlato a kopa voľného času... Kráľovstvo, to sú ľudia so svojím kráľom. Nebeské kráľovstvo, to je Boh uprostred svojho ľudu. Tam je tvoje miesto. Ale musíš zabojovať. Nie aby si miesto získal, to si dostal zadarmo. Aby si ho našiel.

http://fralfonse.blogspot.com

Publikácie a pomôcky