Tvoja izba

VN-04 PI

Keď sa niekedy rozprávame o nebi, zvyčajne sa to týka toho, ako to v nebi bude, alebo ako sa tam dostať. A to je nepochybne dôležité. No napadlo ti niekedy, ako to v nebi vyzerá teraz? Myslím teraz, keď tam ešte nie si?

Ježiš dnes (v evanjeliu) hovorí o nebi, použijúc veľmi silný obraz: "V dome môjho Otca je mnoho príbytkov." Nebo ako otcovský dom, alebo rodičovský dom, ak ti to znie lepšie. Dom, v ktorom je veľa izieb. Nie penzión alebo intrák. Rodinný dom. Každá izba je zariadená inak, na dverách nie sú žiadne čísla...

A jedna z tých izieb je tvoja. Nie bude tvoja, ale je tvoja, už od stvorenia sveta viditeľného i neviditeľného. Na dverách nebude žiadna menovka, doma predsa menovky nepotrebuješ. Keď tam prídeš, hneď budeš vedieť, ktoré sú tie tvoje. Neomylne siahneš rukou na tú jedinú správnu kľučku. Pretože tam budeš všetko poznať dôverne, lebo tam si doma. Nie budeš tam doma, ale si.
A keď tie dvere otvoríš, uvidíš, že vnútri je všetko tvoje. Nie tvoje v zmysle vlastníctva, možno aj to. Ale tvoje, teda to, čo ku tebe patrí, pasuje, ladí s tebou. A jedine s tebou. Prídeš, hodíš sa na posteľ a povieš si: "Konečne doma." A uvedomíš si, že dovtedy si nikdy doma vlastne nebol.

No a ako je to v nebi teraz, keď tam ešte nie si? Moc o tom neviem. No určite je tam všetko pripravené a keby sa v nebi prášilo, tak v tvojej izbe denne vysávajú. Ale hlavne sa všetci, celá rodina v dome Otca, na ten tvoj deň tešia. A keby vedeli byť netrpezliví, boli by netrpezliví ;-)

Lebo ty sa raz vrátiš. A toto píšem preto, aby si vedel, že sa máš na čo tešiť:-) Alebo, povedané Ježišovými slovami:
"Nech sa vám srdce nevzrušuje! Veríte v Boha, verte aj vo mňa. V dome môjho Otca je mnoho príbytkov. Keby to tak nebolo bol by som vám povedal, že vám idem pripraviť miesto?! Keď odídem a pripravím vám miesto, zasa prídem a vezmem vás k sebe, aby ste aj vy boli tam, kde som ja. A cestu, kam idem, poznáte." 
pixabay/1846251

Publikácie a pomôcky