Ako to funguje v Číne

VN-06 PO

Čítam teraz jednu zaujímavú knihu. Včera som v nej narazil na toto rozprávanie:
"Ve vesnici Fen Šujling (Pahorek rozvodí), která sa rovněž nachází v oblasti Nanjangu, umíral na následky dlouhotrvající nemoci jistý nevěřící muž. Jeho rodina nikdy neslyšela evangelium. Jednoho večera se tomu muži zjevil Ježíš a pravil mu: Jmenuji se Ježíš. Přišel jsem, abych tě zachránil.
Vesnice Fen Šujling leží v odlehlé hornaté oblasti, kterou kazatelé dosud nenavštívili. Nebyla tam církev ani pastor, takže když jsem ji poprvé navštívil, překvapilo mne, že evangelium bylo rozšířeno v mnoha okolních vesnicích a desítky rodin věřili v Krista. Evangelium jim kázal sám Ježíš."*
Udalosť, o ktorej brat Yun hovorí, sa udiala v osemdesiatych rokoch minulého storočia v Číne. A hoci vyznieva fantasticky (a mnohé iné miesta v knihe tiež), nemám dôvod o pravdivosti rozprávania pochybovať. Jednoducho Kristus túži po spáse čínskeho ľudu. A keď to (z rôznych dôvodov) nejde s misionármi, zariadi si to aj bez nás. Na našu škodu.

www.friarphillip.blogspot.com
Alebo presnejšie pripravuje pôdu. Podobne, ako sme o tom počúvame v dnešnom prvom čítaní: Pavol prišiel ako misionár do Macedónska, medzi ľudí, ktorí nikdy nepočuli (nič dobré) o Kristovi. A predsa našiel medzi nimi takých, ktorých si Duch Svätý vopred pripravil pre prijatie slova. Takých, ako "Lýdia,  predavačka purpuru z mesta Tyatiry, ktorá si ctila Boha: Pán jej otvoril srdce, aby pozorne sledovala, čo Pavol hovorí."

O čom to svedčí?
1. Kristovi veľmi záleží na tom, aby sa ku všetkým ľuďom dostalo evanjelium.
2. Kristus sa môže zjaviť iným aj bezo mňa a bez teba. Ale bude to na našu škodu.
3. Ten, za ktorým ťa Boží Duch vedie, je už nejakým spôsobom pripravený na prijatie. A ty si pripravený na ohlasovanie.

Tak už to nedokladaj!


__________________
*  Hattaway, P., Nebeský muž, s. 42.

Publikácie a pomôcky