Na križovatke...

Svätý Jozef

Občas sa to asi stáva každému: pýtame, čo mám robiť. Akoby sme sa ocitli križovatke, bez mapy, GPS a smerovej tabule. Obe cesty vyzerajú dobre, obidve snáď vedú k dobrému cieľu. Ako si vybrať? Ľahšiu, alebo krajšiu? Príjemnejšiu, alebo rýchlejšiu?

Čo s tým? Proste si vyber. Ale čo Boh? Boh sa bude tešiť z tvojej voľby a žehnať jej. 

Jozef našiel dobré riešenie. Uvažuje nad tým, že sa zriekne lásky k Márii, potichu, aby ju chránil, sa s ňou rozíde, aby mohla ísť za svojím šťastím. V jeho prípade je to dobré riešenie, pamätaj, že Mojžišov zákon rozvod pripúšťal...
Predstav si, že by sa v to ráno prebudil a povedal si: "To bol ale divný sen." A ešte dopoludnia by sa potichu s Máriou rozišiel... Dejiny by sa odvíjali inak. Ale Boh by Jozefa neprestal milovať a žehnať mu. A ak by si to neskôr nepokazil, jeho život by bol svätý. Hoci iným spôsobom.

Ak sa rozhoduješ medzi dvomi dobrými vecami, nemôžeš sa predsa rozhodnúť zle. A ak má Boh lepší nápad, bude si ťa nasmerovávať na inú cestu. No končené rozhodnutie bude vždy len a len na tebe. Každopádne ak aj ty urobíš všetko, čo povie Pán..., rozhodne tým nič nepokazíš.

Publikácie a pomôcky