Aj ja som Aliancia

Prečo?
Lebo Kristus... Uveril som mu, chcem mu byť verný a nemôžem inak. Ak sa ti zdá tento dôvod smiešny alebo mu nerozumieš, pokojne ho preskoč. No ja ho chcem dať na prvé miesto.
Keď On chodil po zemi, zlo zúrilo. Kydali na neho, podozrievali ho z populizmu, obviňovali zo šialenstva, vzbury, nadávali mu do pažravcov a alkoholikov... A pritom ešte aj Pilátovi a jeho žene bolo jasné, že ten chlap je spravodlivý.
Je to ako Déjà vu: Zlo zúri opäť. Zatiaľ v povrchných blogoch, plných za vlasy pritiahnutých konštrukcií, poloprávd a lží... Uvidíme, čo príde neskôr. A práve to zúrenie ma privádza k druhému dôvodu:

Lebo je to fér. Moje miesto je na strane neprávom očierňovaných, ponižovaných a vysmievaných. Niektorých z tých, ktorí sa stali tvárami našej aliancie, poznám osobne. Sú to milujúci kresťania, ktorí majú ďaleko od karikatúry, akú z nich robia. Sú to čestní a slušní ľudia! A som hrdý na to, že môžem byť v aliancii práve s nimi.

Lebo tí ľudia nastavili krk aj namiesto mňa. Vymysleli, zorganizovali, namotivovali ľudí... Urobili všetku tú službu, ktorú by som ja nezvládol. Napriek svojej nedokonalosti (evidentne nie sú profesionáli) a malosti sa postavili na čelo.*

Keby som chcel byť trendy, bol by som Charlie.** Takto som len pošahanec, blázon, fanatik, fundamentalista, homofób šíriaci nenávisť, spiatočník, ktorý chce všetkých vrátiť do stredoveku...*** Ale som v slušnej spoločnosti:-) Aj ja som Aliancia za rodinu. Nie formálne. Ale srdcom, postojmi a modlitbou.



_______________________________
* Existuje samozrejme množstvo iných dôvodov, prečo byť alianciou. O nich nehovorím, lebo pre mňa osobne nie sú prioritné (nemám vlastné deti, o ktorých budúcnosť by som sa musel obávať a v tomto zmysle nemám vlastnú rodinu v tom najužšom význame slova; beriem s istou rezervou niektoré správy, ktoré sa šíria po internete...). To samozrejme neznižuje ich závažnosť.
** Dôvody prečo nie som Charlie trefne vystihol Tomáš Halík
*** Niektoré z titulov, ktoré nám prisúdili v rôznych diskusiách na www.blog.sme.sk. Výber je len náhodný,

Publikácie a pomôcky